Een bewogen nacht en een indrukwekkende dag
2 februari 2026 - Jalgaon, India
Vandaag een mooie excursie gehad, na wat je gerust een bewogen nacht kunt noemen.
Hotelgasten die de hele nacht herrie maakten. Deuralarmen die continu afgingen. En met kleding aan, onder een handdoekje, proberen wat slaap te pakken in een te goor bed en een stinkende kamer.
Dus na het ontbijt (gekruide rijst, leek een beetje op wat ik de avond ervoor ook al had) verzamelen in de lobby en wachten op de chauffeur. Blij met de frisse lucht en een andere omgeving.
Daar aangekomen: complete gekte. Iedereen wil wat aan je verkopen en je wordt nog net niet de shops ingesleurd — wat op zich al bijzonder is! Als je denkt dat Turkije erg is… dit is echt next level zeg maar.
Met een bus vol mensen die allemaal met je op de foto willen heb ik genoeg nieuwe “vrienden” gemaakt 🤣
Toen we boven waren even neergestreken in het restaurant. Nadat we een kipgerecht met paratha’s en een heerlijke koude cola hadden besteld, begon het pas echt te voelen alsof we een kermisattractie waren 🤣
Het begon met een superschattig meisje en haar zusje. Daarna kwamen oma en mama er ook bij staan.
Inmiddels kwam het eten, ze bedankten ons netjes en eerlijk is eerlijk: tijdens het eten werden we wel met rust gelaten.
Daarna de berg op richting de caves. Best een stijle bedoeling.
Maar hé — ik ben het afgelopen jaar niet voor niets zoveel afgevallen en af en toe de sportschool ingedoken, want ik redde het prima (op m’n eigen tempo). Zelfs met een rugtas met twee flessen water en nog meer rommel!
Boven begon het pas echt.
We stonden te wachten op de gids, maar die was nog bij cave 26 bezig. Dus wij wachten… en dan zie je mensen echt kijken. Je hoort ze overleggen en vervolgens komen ze heel verlegen vragen of ze met je op de foto mogen. De mannen gingen helemaal stuk. Ik vond het vooral ongemakkelijk 🤣🫣 Maar goed… na 200x went het ook wel weer.
Het wachten duurde superlang, dus uiteindelijk zelf de schoenen maar uitgedaan en de eerste cave ingegaan. En wauw — echt mooi en indrukwekkend. Foto’s maken, weer naar buiten, schoenen weer aan, stukje lopen.
Volgende cave in… bijna hetzelfde als de eerste. En elke keer weer schoenen uit en aan. Dat 26x voor ongeveer hetzelfde zagen we toch niet zitten, dus al snel besloten we tot de 6e (die zag er van buiten anders uit) te gaan en daarna weer richting uitgang te lopen.
Dus weer een tochtje naar beneden, waarbij de mannen een komkommer met spices kregen. Die heb ik even overgeslagen — leek me met mijn buik niet het beste idee.
Vervolgens weer de bus in en afdalen naar beneden. Door de drukte en alle koopmannen heen, terug naar de auto. Toen was er een kleine miscommunicatie 🤣
Wij dachten dat we nog even naar een markt zouden gaan waar je niet opgelicht werd… maar de chauffeur reed al richting het hotel. Gelukkig konden we de bruidegom in spe bellen en die legde het uit.
Dus terug naar het hotel en na een beetje opfrissen (zo goed als dat kon…) met de tuktuk naar een winkelcentrum.
We dachten daar ook wel iets te kunnen eten, maar helaas: alleen een pizzatent. Ja hallo, we zijn niet in Italië. Dus weer terug naar het hotel.
Daar prima gegeten: iets met paneer (soort huttekäseblokjes) in een spicy saus met sesamzaadjes. Met naanbrood.
Ja, er zat koriander in… maar ik moet zeggen: het smaakt inmiddels niet meer overheersend naar zeepsop 🤣
Na het eten de koffers weer ingepakt (voor zover we ze überhaupt durfden uit te pakken) en op tijd erin…
Ik slaap straks weer onder een handdoek, want ze hebben de kamer natuurlijk mooi niet schoongemaakt…
Sweet dreams ✨
RG:2 februari 2026Like! 😁