Wedding day 2/2
6 februari 2026 - Pachora, India
Na een comateuze nacht – want zo kan ik het wel noemen – was het snel douchen en klaarmaken voor wedding day 2, event 3 van de 4.
Ook hier weer lichte paniek over het haar, want ik had het gisteravond al gewassen en wilde het niet wéér wassen. Maar zonder föhn is het natuurlijk een coupe Hagrid 🙄 Dus dan maar omhoog, met veel speldjes en clipjes.
Snel wat make-up op en de rok en blouse aan. Ondanks de airco was het nu al warm in die rok met vier lagen, en ook de blouse was niet heel luchtig (maar wél mooi 🫣).
Na de laatste hand gelegd te hebben, kwamen de mannen me weer trouw ophalen. Dus nog wat laatste sieraden omgeschoven, sandaaltjes aan en richting de weddinglocatie om daar te ontbijten.
Onderweg bij het billboard foto’s gemaakt. We hadden de vorige avond gezien dat Bhushan en Arya supergroot op een billboard stonden, achteraf om aan te geven dat dát de weg was naar de locatie. De chauffeur sprak alleen Hindi, maar het woordje STOP van drie personen snapte hij perfect. We konden uitstappen, even snel een foto (laten) maken en daarna weer instappen om de laatste kilometer naar de locatie af te leggen.
Weer vorstelijk ontvangen en aan de lange tafels gezet. Het ontbijt werd opgeschept en was opnieuw een plaatje: verschillende soorten rijstkoekjes-achtige dingen, naan, een “licht pittige” curry, wat zoetigheden en de bekende curd — die ik dus niet aandurfde met mijn buik (laten we de lactose-intolerantie vooral niet te veel triggeren). Als ontbijt was dit wel echt een beetje heftig. Hoewel alles écht heel lekker was en ik tot nu toe nog geen last heb gehad van mijn maag (ik ga er nog steeds vanuit dat dat nog komt).
Na het ontbijt was het tijd voor de ceremonie, waarna het bruidspaar officieel getrouwd is. Er zijn zeven stappen in deze ceremonie — zover ik begreep — en na de zevende stap zijn ze officieel in de echt verbonden. (Wordt overigens niet bezegeld met een kus.)
Tussendoor werden er veel waterflesjes uitgedeeld en ook koffie/thee. Blijkbaar was ik echt een vreemde eend in de bijt, want ik vroeg om zwarte koffie 😅 (even geen melk en suiker voor mij). Nadat de ceremonie afgerond was — wat, ondanks dat ik emotioneel een stuk stabieler was door mijn heerlijke nacht, toch echt wel mooi en een beetje emotioneel was — was het tijd om te lunchen.
Dit ging weer via een mooi “treintjessysteem”. Het walking dinner wordt hier gedaan door aan lange tafels plaats te nemen, waarna ze langskomen en per gerechtje opscheppen. Weer een andere manier van lopend buffet zeg maar haha!
Daarna uiteraard terug naar het hotel, maar we hadden flink wat tijd: pas om 20:00 weer klaarstaan. Dus heerlijk gelezen en uiteraard daardoor compleet de tijd uit het oog verloren. Om half zeven dacht ik ineens: shit!!!! 😂
Wel mijn derde boek uitgelezen (de eerste was ik al in NL in begonnen).
Dus snel onder de douche — toch maar het haar wassen, want het is tenslotte een wedding party! De lange blauwe galajurk aan en de roze sjaal om. Dit was de luchtigste outfit van de vier en zó fijn om te dragen, want het was weer een heerlijke warme dag. Ondanks dat het in Pachora minder benauwd is — lang leve het platteland, minder smog en lagere luchtvochtigheid — blijft het warm. En ondertussen vriest het in NL 🫣 Gek idee wel!
Haar in een half staartje, streng gevlochten en om het elastiekje heen. Verder de krullen met wat gel proberen te behouden.
Er zit een lastig haakje onder mijn oksel bij deze jurk, dus één van de mannen even als hulplijn gevraagd.
Wij weer de auto in, bleken we halverwege te worden afgezet: er was een tempel en Bhushan moest eerst nog een kokosnoot offeren en wat rituelen uitvoeren. Daarna te voet naar de locatie in een soort optocht, met paard en wagen (waar het bruidspaar in zat) en voorop een muziekbus — wat een takkenherrie — met véél te veel decibel. Daarachter nog een stuk of 10–15 trommelaars die de armen uit hun lijf sloegen, terwijl het geheel ook nog eens te langzaam reed 😂
Al met al: chaos, maar ook weer zó leuk!! Ik denk dat ik over een week nog steeds een piep in mijn oren heb, maar dat gaan we zien 🤣
Bij de locatie aangekomen moesten we met z’n allen de venue oplopen door een supermooie gang (die van dat filmpje in het geel). Zit daar ineens 900 man of zo die je aanstaren 🤣 Het was zeg maar niet even ongemerkt naar binnen sneaken.
Maar dansend naar binnen en daarna plaatsnemen! Toen weer wat rituelen op het podium en het eindigde met spectaculair vuurwerk. Daarna per groepje het bruidspaar feliciteren 🥳 Foto’s maken en weer door naar het avondeten 🤣🤣
Nog even wat foto’s gemaakt met deze en gene. Vervolgens het bruidspaar gedag gezegd en bedankt, de familie van Bhushan ook nog even gedag gezegd en na ongeveer een uur gingen we richting het hotel.
Daar moe maar voldaan uit mijn jurk gestapt, even onder de douche gesprongen en weer alle kleren in een vacuümzak gedaan. Outfit voor de volgende dag klaargelegd, zodat ik alleen nog hoef te douchen, tanden te poetsen en me aan te kleden — zonder eerst weer alles te moeten vacuüm trekken.
Daarna nog een sigaretje op het balkon en toen was het hoogste tijd om mijn bedje in te kruipen 😴
Sweet dreams ✨
RG:6 februari 2026💯 full experience!