Reisdagen - op naar ontprikkelen!
Na een beetje uitgeslapen te hebben en de laatste dingen in de koffer te hebben gepropt — en met moeite dat ding dicht te hebben gekregen — weer richting de auto om opnieuw 8 uur in de auto te zitten richting Mumbai.
Oh, ik hoop echt dat die koffer het nog even volhoudt… na 15 jaar is het écht tijd voor een nieuwe! 🫣
Bhushan zijn ouders en de meneer die ons begeleidde gedurende de wedding — om dingen uit te leggen en te zorgen dat het ons aan niets ontbrak (ik kan zijn naam écht niet onthouden, shame on me!) — kwamen ons uitzwaaien. Zó lief!
Aangezien die mensen ook maar 4 uur geslapen hadden of zo (blijkbaar ging het wedding event tot laat door haha), kwamen ze speciaal voor ons naar het hotel.
Dus uiteraard nog even een paar fotootjes gemaakt en, nadat we ze nog eens uitgebreid hadden bedankt, konden we op weg.
De chauffeur sprak geen woord Engels, maar dat is niet erg. Halverwege hielden we een plaspauze bij een superluxe restaurant met een aparte bakkerij-achtige winkel ernaast. Dus daar nog wat lekkers gehaald en toen we weer naar de auto liepen, wilden mensen natuurlijk weer op de foto 🤣
Ik dacht er nog onderuit te komen, maar helaas… ik werd ook verwacht erop te staan 😅
Daarna snel weer de auto in, want we moesten nog een stuk en zouden precies rond de avondspits door Mumbai moeten — wat zonder avondspits al een uitdaging is.
Maar ergens moest er ook nog geluncht worden. Dus toen het ±15:00 was, reden we door Nashik en daar kwamen we een McDonald’s tegen. Gezien de tijdsdruk was dat een prima oplossing 🤣
Snel naar binnen, allemaal wat te eten besteld en na het eten weer snel door.
Voor Mumbai veel wegwerkzaamheden — waardoor we ook snapten waarom de chauffeur ons heen over de meer landelijke wegen had gebracht — en om 20:00 waren we bij de luchthaven. De mannen uitgeladen, uitgezwaaid en een goede vakantie gewenst. Alleen moest ik nog door naar mijn hotel.
Dus ik gaf het adres (10 km verderop). Ik dacht: lekker dichtbij.
HAHAHA — THINK AGAIN!
In Nederland is dat ±10 minuten, in Turkije ±20/25 minuten, maar in Mumbai betekent dat gewoon 45+ 🫣
Had ik dat geweten, dan had ik even wat anders geboekt. Maar goed, ik heb de chauffeur maar een flinke fooi gegeven, want die beste man moest ook weer terug én eten onderweg, en reed voor mij een flink stuk om.
Het hotel was in één woord: GEWELDIG 🥰
Een beetje decadent voelde het wel, maar ook zó fijn om hier even te kunnen zijn. Meteen gevraagd aan de conciërge of hij een doos kon regelen om de jurken naar Nederland te laten versturen via DHL. Want mijn koffer vond het allemaal niet zo leuk meer… en dat scheelde al snel 6–7 kg sjouwen.
Omdat ik toch ook wel moe was — en inmiddels ook weer trek had — roomservice besteld. Geen zin om naar beneden te gaan. Netflix aangezet en heerlijk gegeten: paneer masala met knoflook naan 😍 Yum!!
De koolhydraten-overload kickte al redelijk snel in, maar omdat ik in de auto wat dutjes had gedaan, kon ik nog niet zo goed slapen. Na een paar bladzijden lezen was dat uiteindelijk toch gelukt.
De volgende dag om 6:15 klaarwakker. Na 10 minuten draaien besloten om in dat heerlijke luxe bad te gaan liggen 😍
Om 10:00 zou de doos komen — Indian time of course — maar ik ben rustig alles gaan inpakken en alles vacuüm gaan maken, zodat ik genoeg ruimte had en niet zoveel handbagage zou hebben.
De zware jurken ook klaargelegd voor verzending en om 11:00 maar eens naar de conciërge gebeld waar die doos bleef. Dat was wat lastig, want de beste man was die dag vrij en via de telefoon was men slecht te verstaan.
Ik wilde ook wel weer een sigaretje, dus toen maar even naar beneden gelopen en het verhaal en het WhatsApp-gesprek uitgelegd. Er werd per direct een doos gezocht die groot genoeg was 😅
Die kwam een kwartiertje later en toen hij er was, hebben ze ’m ook gelijk weer meegenomen — met de jurken erin uiteraard 🤣
Om 12:00 uitgecheckt en een chauffeur geregeld naar het vliegveld. Ik zou pas om 17:50 vliegen en bij een binnenlandse vlucht hoef je pas 2 uur van tevoren aanwezig te zijn, maar gezien het verkeer van de dag ervoor wilde ik absoluut geen risico nemen. Dus ik was om 13:55 al op het vliegveld 🤣
Maar Mumbai Airport is groot. Heel groot. Dus vermaken kun je je daar wel. Het is ook schoon — zelfs de toiletten — en ik wilde nog sigaretten halen, want die waren inmiddels bijna op.
Dus door de paspoortcontrole (buiten al) heen, inchecken, koffer inleveren en door naar de handbagagecheck. Blijkbaar mochten mijn aanstekers niet mee, dus moest ik ze alle vier inleveren. Hoe mensen hier dan hun sigaretten aansteken? Geen idee, maar goed.
Bij de poortjes om je ticket te scannen was het drama: alles ging vol in storing 🤣
Gelukkig was ik vroeg, dus geen stress. Na een reset deden ze het weer en kon ik richting de shops en het eten. Ik had in het hotel nog niets gegeten door het hele doos-verhaal… maar eerst: koffie! Starbucks it is 😍 Blijft toch een traktatie.
Na de koffie op zoek naar sigaretten. Snel gevonden — en ze hadden sigaretten met zo’n mentholballetje erin. My favorite!! 😍
Dus daar een paar pakjes van gekocht en toen kwam ik HET BOEK tegen: een nieuwe van Harry Potter! De nerd in mij kwam naar boven, want die MOEST ik natuurlijk hebben.
Toen was het tijd om iets te eten. Na 3× per dag warm eten was ik echt toe aan een broodje. Dus toen ik Subway zag, ben ik daar maar heen gelopen. Niet per se mijn favoriet, maar een bruin broodje met teriyaki kip en een koude cola was wel héél lekker.
En toen kon het grote wachten beginnen. Dus alles zo goed en zo kwaad als het ging bijgewerkt op mijn telefoon en toen was het eigenlijk alweer tijd om naar de gate te gaan.
Op naar GOA!
Onderweg nog wat nootjes en een flesje water, want in het vliegtuig — en bij een reisje van nog geen uur — zal er niets zijn 🤣
Bij de gate bleek 17:20 boarden, 17:50 vliegen Indian time te zijn, want om 18:20 begon het boarden pas. Tegen de tijd dat we gingen taxiën was het 18:50, dus ruim een uur vertraging. Toch bijzonder dat ze hier nooit haast lijken te hebben… behalve als ze in de auto zitten 🤣🫣
Dus het hotel geappt dat ik vertraging had en dat ik zou appen zodra ik in de taxi zat en wist hoe laat ik zou aankomen.
Toen even de lucht in — letterlijk — en bij het landen met een bus naar de terminal gebracht. Daar wachten op de koffer, die gelukkig vrij snel kwam.
Uber werkt niet in Goa — geboycot door de taxibedrijven — maar ze hebben wel iets soortgelijks: GoaMiles. Alleen was daar op dat moment alleen de dure auto beschikbaar. Dus toch naar het taxibedrijf gelopen en met mijn onderhandelingsskills gevraagd of ze de prijs van de goedkoopste wilden evenaren. Dat kon — whoohoo!!
Mijn hotel lag 30 km verderop, wat me een klein beetje angstig maakte… dat zou zomaar 1,5 uur kunnen zijn?
Maar gelukkig viel het mee: 40 minuten. Tenminste… als er niet ook nog gestopt moet worden om te tanken 🤣
Jawel hoor, er werd gestopt. Maar goed, kon ik mooi even het hotel laten weten dat ik eraan kwam en mijn locatie delen — you never know.
Toen we bijna bij het hotel waren, zakte de moed me een beetje in de schoenen. De gebouwen en omgeving zagen er wat afgeleefd en uitgestorven uit. Als dat maar goed komt…
Maar bij aankomst zag ik buiten en bij de receptie al dat het prima was. En toen ik de kamer binnenkwam, kon ik echt huilen van geluk. Wauw!!! Wat een mooie kamer / appartement!
Hier ga ik zó blij zijn de komende dagen 🥰
Nog even gevraagd naar eten e.d., want het hotel heeft geen restaurant. Maar in de buurt zit genoeg en je kunt laten bezorgen. Ontbijten kan eventueel bij de overburen. De bezorgapps doen het alleen niet op mijn telefoon, dus dat zoek ik morgen wel uit.
Afgesproken dat ik morgen via haar kan bestellen en haar dan het geld geef 🤣
Ook gevraagd of ze een aansteker of lucifers had, want mijn aanstekers moest ik inleveren op de luchthaven.
Een half uur later kwam ze terug… met een asbak én lucifers 🤣🤣
Voor vanavond dus maar wat nootjes en water, koffer uitpakken, kijken wat eventueel gewassen moet of kan worden en lekker genieten van de kamer. Netflix zit ook op deze tv, dus helemaal top!
Ook Blinkit maar eens doorspitten, want daar kun je boodschappen bestellen. Dan kan ik bijvoorbeeld gewoon toast eten en hoef ik niet 3 warme (en spicy) maaltijden per dag 🤣
Straks lekker slapen en morgen vooral niet te veel doen. Even bijkomen en uitrusten van alle indrukken en de hectiek van afgelopen week — ongelofelijk dat het pas één week is!
Sweet dreams ✨
RG:6 februari 2026Intens, maar eindelijk heerlijk ontprikkelen ❤️